Tomatsalat med løgkarseblomst og olivenurt

Date
maj, 16, 2022

Denne tomatsalat tilberedes helt uden dressing, for det behøves ikke, når der tilsættes løgkarse, der giver en krydret smag, og olivenurt der erstatter olivenolie.

En dejlig umamismag får man, når en ret har både sødme, syrlighed, det stærke og det fede i den rette balance.

Tomaterne står i køkkenvinduet og er begyndt at give små røde tomater. Det er en busktomat – Lycopericon lycop., der ikke skal knibes, og som gavmildt øser af sig med små røde tomater gennem hele sommeren.

Løgkarse gror som ukrudt i bede, i hegn og hæk og under træerne i Troensehaven. Lige nu står den med fine hvide blomster. I april satte den blade som var milde i smagen. Jo ældre løgkarsen bliver, jo mere grov i strukturen og smagen bliver bladene. Derfor bruger jeg kun blomsterne i denne salat. Dekorativt er det også.

Olivenurt er en ny flerårig krydderurt som jeg første gang så for 4 år siden. Nu skyder den trofast op i urtebedet med de fine lysegrønne skud. Olivenurt smager af olivenolie og er fremragende i salater, især sammen med tomater.

Flere steder i haven gror den vilde hornviol, som jeg pynter salaten med.

Ingredienser

250 gram cherrytomater

1 lille håndfuld blomster fra løgkarse

1 lille håndfuld olivenurt

Lidt salt

Sådan gør du

Skær cherrytomaterne i halve.

Nip blomsterne af løgkarse og drys dem hen over tomaterne. Tilsæt olivenurten, der er skåret i mindre stykker. Drys lidt salt henover.

Pynt eventuelt salaten med spiselige blomster såsom hornvioler

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.