Det dufter af ramsløgsblomster i den skyggefulde del af haven, for her står ramsløg med de fineste hvide blomsterskærme. De smager en tand mildere end bladene, og er et godt alternativ til hvidløg, som man ofte tilsætter avocadocreme, når det bruges som tilbehør til retter.
Sidste år købte jeg en skotsk lostilk på Gartneriet Toftegaard. Jeg fandt aldrig ud af at bruge denne krydderurt, som er et alternativ til løvstikke, men har alligevel toner af løvstikkesmagen. Nogle betegner smagen som en fusion af løvstikke, portulak, selleri og persille med en twist af citronskal og bitterhed – mindre kan ikke gøre det. Jeg er ikke ret vild med løvstikke, så jeg har længe forbigået planten som konsum. Forleden vovede jeg at putte et blad i munden, og blev meget overrasket over den lækre smag. Skotsk Lostilk er bestemt et godt alternativ til løvstikke. Den er mildere og har en lang, blød eftersmag.
Lige nu skyder asparges op af jorden. Vi spiser dem til næsten alle aftensmåltider. Jeg prøvede at dyppe en frisk, sprød asparges i avocadocremen, og det var bestemt et godt makkerpar. Så det blev til en lækker forrets snack som smager skønt med et glas kold hvidvin til.
Ingredienser
Avocadocreme
3 modne avocadoer
1 håndfuld blade fra skotsk lostilk
6 blomsterskærme af ramsløg
2 spsk. citronsaft
1 spsk. god olivenolie
Lidt salt og friskkværnet peber
Friske grønne asparges ad libitum
Sådan gør du
Avocadocreme
Kom alle dele i en blender og blend godt. Dryp lidt af citronsaften over til sidst, så avocadocremen beholder den grønne farve.
Avocadocremen spises som dip til friske asparges.