Krydret avocadocreme med friske asparges

Date
maj, 30, 2022

Det dufter af ramsløgsblomster i den skyggefulde del af haven, for her står ramsløg med de fineste hvide blomsterskærme. De smager en tand mildere end bladene, og er et godt alternativ til hvidløg, som man ofte tilsætter avocadocreme, når det bruges som tilbehør til retter.

Sidste år købte jeg en skotsk lostilk på Gartneriet Toftegaard. Jeg fandt aldrig ud af at bruge denne krydderurt, som er et alternativ til løvstikke, men har alligevel toner af løvstikkesmagen. Nogle betegner smagen som en fusion af løvstikke, portulak, selleri og persille med en twist af citronskal og bitterhed – mindre kan ikke gøre det. Jeg er ikke ret vild med løvstikke, så jeg har længe forbigået planten som konsum. Forleden vovede jeg at putte et blad i munden, og blev meget overrasket over den lækre smag. Skotsk Lostilk er bestemt et godt alternativ til løvstikke. Den er mildere og har en lang, blød eftersmag.

Lige nu skyder asparges op af jorden. Vi spiser dem til næsten alle aftensmåltider. Jeg prøvede at dyppe en frisk, sprød asparges i avocadocremen, og det var bestemt et godt makkerpar.  Så det blev til en lækker forrets snack som smager skønt med et glas kold hvidvin til.

Ingredienser

Avocadocreme

3 modne avocadoer

1 håndfuld blade fra skotsk lostilk

6 blomsterskærme af ramsløg

2 spsk. citronsaft

1 spsk. god olivenolie

Lidt salt og friskkværnet peber

Friske grønne asparges ad libitum

Sådan gør du

Avocadocreme

Kom alle dele i en blender og blend godt. Dryp lidt af citronsaften over til sidst, så avocadocremen beholder den grønne farve.

Avocadocremen spises som dip til friske asparges.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.