Hvert år ved denne tid blomstrer vild kørvel og mange forskellige græsser på skrænterne langs hulvejen i Troense. Jeg har sjældent set på mange forskellige sorter af græsser med aks som havre, hirse, hjerter på stilke og florlette fjer. Jeg kender ikke navnene på dem, men plukker løs af dem, så jeg kan lave den største, vilde grøftekantsbuket. De fine hvide skærmblomster fra vild kørvel og lidt kuglerunde prydløg af sorten Allium aflatunense fuldender buketten, så der både er former som fjer, spir og klokker hos græsserne og skærm samt kugle hos kørvel og prydløg. En buket er fuldendt, når man sammensætter så mange former i blomsterne som muligt.

Buketten er uformel og arrangeres i en gammel syltekrukke. Det er bare med at komme ud i naturen og plukke løs af græsserne, for lige nu er de friske og flere af dem har farverige aks.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer
  1. CPHgarden

    juni 30 @ 10:00 am - juli 3 @ 5:00 pm
  2. Workshop i havedesign

    juli 31 @ 9:00 am - 3:30 pm

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.