Det der sår sig villigt

Date
jun, 13, 2022

Det er ret kønt at lade selvsåede stauder komme op tilfældigt hist og her i haven. Hindbærhækken er f.eks. fyldt med dagpragtstjerner, sporebaldrian, jakobsstige og stjerneskærm. Selv skvalderkålen i blomst er ret køn, og den bor trofast her. Måske fordi jeg ikke orker at luge den væk.

Det var skvalderkålen i blomst blandt hindbærplanterne, der dannede inspiration til ugens buket. Jeg har minutiøst plukket alle blomsterstilkene for at undgå, at de spreder sig med frø længere ude i haven. En tanke opstod, imens jeg gik der og plukkede blomster; hvad er egentlig ukrudt og hvad er fine blomster? For både akelejer, der er ved at afblomstre, og de andre, som har sået sig blandt hindbærrene, er jeg knap så ihærdig med at plukke, inden de sætter frø. Derfor traf jeg den beslutning, at hindbærhækken fremover skal være en skvalderkåls-hindbærhæk, der kan forsyne mig med de smukkeste skærmblomster til buketter i forsommeren.

Det har jeg brugt i buketten

Skvalderkål

Dagpragtstjerne – hvid (Silene fimbriata)

Dagpragtstjerne – rosa (Silene dioica)

Haveknopurt

Stjerneskærm

Lodden Løvefod

Jakobsstige – hvid og blå

Sporebaldrian

Engstorkenæb

juni 13, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.