Brombærkage med hindbærglasur

Date
aug, 22, 2022

Nu er det brombærtid, og efterårshindbærrene er kun lige begyndt at blive modne. Jeg kunne fylde en skål med brombær, men kun en lille håndfuld med hindbær. De skulle i en kage til weekenden, hvor der var Åben Have i Troensehaven. Brombærrene røg i en klassisk sandkage, og hindbærrene blev blendet sammen med flormelis til en glasur på toppen af kagen.

Det er en ret snasket kage, der kræver kagegaffel og servietter, men den smager af sensommer og bær.

Ingredienser til en lille bradepande

1 vaniljestang

1 tsk. sukker

250 g smør

300 g sukker

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 knivspids salt

4 hele æg og 2 æggeblommer

2 dl sødmælk

250 gram friske brombær

Glasur

En lille håndfuld friske hindbær

2 dl flormelis

Sådan gør du

Ovnen tændes på 180 grader.

Pisk smør, kornene af en vaniljestang og sukker sammen til det bliver lys og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Hvedemel, bagepulver og salt blandes sammen, og piskes i dejen skiftevis med mælken. Hæld lidt af hvert i ad 3 omgange og pisk til dejen er glat.

Hæld den ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel brombærrene jævnt ovenpå dejen. De synker dog til bunds under bagningen.  

Bag kagen i 25 – 30 minutter eller til kagen er gennembagt. Lad den køle af inden den pyntes med hindbærglasur.

Glasur

Blend hindbærrene og kom derefter flormelis. Put eventuelt lidt mere flormelis i, til glasuren er passende fast. Put den i en plasticpose, hvori der er klippet et lille hul i hjørnet. Pres glasuren ud på kagen som et mønster, eller fordel den jævnt. Drys til sidst med lidt frysetørret hindbær eller friske bær.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.