Nu er det brombærtid, og efterårshindbærrene er kun lige begyndt at blive modne. Jeg kunne fylde en skål med brombær, men kun en lille håndfuld med hindbær. De skulle i en kage til weekenden, hvor der var Åben Have i Troensehaven. Brombærrene røg i en klassisk sandkage, og hindbærrene blev blendet sammen med flormelis til en glasur på toppen af kagen.
Det er en ret snasket kage, der kræver kagegaffel og servietter, men den smager af sensommer og bær.
Ingredienser til en lille bradepande
1 vaniljestang
1 tsk. sukker
250 g smør
300 g sukker
300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
4 hele æg og 2 æggeblommer
2 dl sødmælk
250 gram friske brombær
Glasur
En lille håndfuld friske hindbær
2 dl flormelis
Sådan gør du
Ovnen tændes på 180 grader.
Pisk smør, kornene af en vaniljestang og sukker sammen til det bliver lys og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Hvedemel, bagepulver og salt blandes sammen, og piskes i dejen skiftevis med mælken. Hæld lidt af hvert i ad 3 omgange og pisk til dejen er glat.
Hæld den ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir, og fordel brombærrene jævnt ovenpå dejen. De synker dog til bunds under bagningen.
Bag kagen i 25 – 30 minutter eller til kagen er gennembagt. Lad den køle af inden den pyntes med hindbærglasur.
Glasur
Blend hindbærrene og kom derefter flormelis. Put eventuelt lidt mere flormelis i, til glasuren er passende fast. Put den i en plasticpose, hvori der er klippet et lille hul i hjørnet. Pres glasuren ud på kagen som et mønster, eller fordel den jævnt. Drys til sidst med lidt frysetørret hindbær eller friske bær.