Sommerblomster i krukker er begyndt at se lidt kedelige og brugte ud. De visne blomster er blevet nippet af og nye er skudt op. Sådan forlænger man blomstringen på dem. Men på et tidspunkt bliver der længere mellem blomsterne, og så er det på tide at skifte dem ud med nye.

På denne tid af året er det typisk asters, krysantemum og lyng som giver farve til krukkerne.

Jeg har lavet en sammenplantning, hvor lilla asters og en matchende efterårslyng er plantet i et lerfad sammen med gråløvede planter. Bjørnegræs og gråblad er genbrugt fra sommerens sammenplantning og der er suppleret med en frisk vindheks og en gråløvet sukkulent.

Planterne er plantet i en god pottemuld.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.