Hver dag modnes figner på vores figentræ. Vi har ét stående i sydhaven, hvor det står i læ og fuld sol. Et andet figentræ er plantet i espalier i køkkenhaven. Fignerne modner forskelligt i år på de to træer. Jeg har regnet ud hvorfor. Figentræet i espalier har en meget kraftigere bladvækst, der skygger for fignerne. Men det gør ikke spor, for så varer figensæsonen længere.
Jeg har fundet ud af, at figner smager skønt sammen med solmodne tomater. Denne kombination afprøves jævnligt sammen med andre ingredienser. I denne opskrift har jeg tilført ristede auberginer, mozarella og rødløg.
Ingredienser
Friske figner
Solmodne tomater
Rødløg
Aubergine
Hvidløg
Frisk bøffelmozzarella
Friske basilikumblade
God jomfruolivenolie
Mørk balsamicoeddike
Salt og masser af friskkværnet peber
Sådan gør du
Auberginerne skæres i 1 cm tykke skiver og steges på en varm pande i olivenolie. Der presses hvidløg over og krydres med salt og peber. De steges til de bliver gyldne og møre. Tag dem af panden og køl ned.
Skær tomater og rødløg i både og arranger dem på et fad. Skær fignerne i både og læg dem ovenpå skiftevis med mozzarella. Øverst lægges de stegte, afkølede aubergineskiver og der drysses med friskhakkede basilikumblade. Til sidst hældes god olivenolie og balsamicoeddike over og der drysses med salt og rigeligt med friskkværnet peber.
Salaten er god sammen med serranoskinke, oliven og et godt brød eller som tilbehør til grillmad.