Når vi en sjælden gang lejer os ind i et sommerhus, er det for det meste vilde blomster, jeg plukker til vaserne. Når vi tager hjem, sørger jeg altid for, at vaserne er tømt. For gammel vasevand stinker, og blomsterne drysser, og så vil det ikke være så rart for kommende gæster. Hvis man selv er så heldig at eje et sommerhus, vil det være hyggeligt at ankomme til et sommerhus med blomster i vaserne, som ser fine og friske ud.

Ugens buket er en mere holdbar model til sommerhuset. Det er mange små buketter af tørrede lavendelblomster og papirblomst, som er stukket i små vaser. Vaserne kan laves af gamle vitaminpilleglas eller medicinglas omviklet ståltråd som hank, så de kan hænges op på grene.

Jeg har valgt at hænge de små vaser på række på en gren fra haven fastgjort til vinduesrammen med snor bundet på søm. Den hænger på badeværelset og fylder rummet med duft af lavendel. Man kan også tørre knopper fra klitroser og sætte dem sammen med marehalm fra stranden og stikke dem i de små glas. 

Det har jeg brugt i buketterne

Lavendel ”Hidcote blue”

Hvid papirblomst (Xeranthemum annuum)

Små glas med hank af ståltråd (Købt færdig)

Hyldegren. Anden gren kan bruges.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.