Gul som solen og blå som septembers himmel

Date
sep, 19, 2022

Den sarte gule farve er så fin sammen med køligt blåt. Denne kølighed og friskhed er der også i luften i september. Morgendis toner farverne ned, og denne følelse har dannet inspiration til ugens buket. Jeg sprang de varme gule farver over og skærpede mit blik mod de sarte farver.

Et oplagt første valg var solsikkerne som står og spærrer udsynet fra drivhuset ned over køkkenhaven. Her har jeg plantet de høje ”Italian White” og ”Vanilla Ice”, der ikke får så store blomster.

En solsikkelignende staude i miniformat er den lave, fine skønhedsøje ”Moonbeam”. Som kontrast er stukket et par gule dahlia og store skærme fra knoldfennikel, der er gået i stok.

Den kølige blå farve er tilsat buketten med de høje spirformede anisisop ”Blue fortune” og russisk mandstro. Buketten står i gangen og spreder en dejlig, krydret duft af mynte og anis.

Vasen er fra Claus Dalby
september 19, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.