Forleden kom jeg ind i køkkenet med favnen fuld af agurker, og min mand udbrød begejstret: ”Jamen dog, hvor har du skaffet alle de asier fra?”

Nej, det er ikke asier men skoleagurker, der har fået vokseværk, og ikke er blevet plukket i tide. Fire dage væk fra haven, og så går de amok. Som regel kommer agurker til at smage surt, når de er blevet for store. Men ikke skoleagurkerne, kunne jeg konstatere.

Agurker i overflod kalder på, at der skal produceres agurkesuppe, for de har en masse saft og dejlig mild smag. Blander man blendet agurk sammen med avocado, yoghurt og ingefær, så får man en frisk cremet suppe som skal serveres iskold.

Ingredienser til 4 portioner

1 stor agurk eller fire skoleagurker

2 modne avocadoer

1 forårsløg

Saft af 1 citron

1 tsk fintrevet ingefær

3 dl yoghurt naturel

2 dl kold hønsebouillon

En smule friskhakket chili

salt og peber

Mynteblade som pynt

Sådan gør du

Kom agurk, revet ingefær, avocadoer og forårsløg i en blender sammen med saft fra citronen, yoghurt og kold hønsebouillon. Blend det sammen til en jævn konsistens. Smag til med lidt friskhakket chili. Pas på at den ikke overdøver den fine smag, så tilsæt lidt ad gangen. Smag derefter til med salt og peber.

Suppen skal serveres kold, så den stilles i køleskabet minimum 2 timer før servering. Pynt med rigeligt af friske mynteblade og spis et godt brød til.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.