Knald på den røde farve

Date
sep, 26, 2022

I et hjørne af køkkenhaven kan man næsten ikke komme frem for røde blomster. Især er det de 2 meter høje, mørkerøde amarant ”Dreadlocks”, der spærrer vejen. Man skal skubbe de lange blomsterkolber til side for at komme forbi, og bagved er der stadig rødt. Men her er det zinnia frøkenhat, der stråler med de smukke, fyldte blomster. Det er sorten Zinnia ”Queen Red Lime”, jeg såede her, men den lime- farvede er udeblevet. Det kalder jo på, at der skal bindes røde buketter.

Ude i frugthaven blomstrer georginerne. I foråret købte jeg en masse nye knolde af sorter i koral, orange, og rødlige nuancer, der er meget oppe i tiden lige nu. De smukkeste af dem kom i denne uges buket.  

En smuk, mørkerød farve finder man også i blomsterne hos kertepileurten Black Field. Tilbage står jeg så og mangler lidt let brus til buketten. Det finder jeg i Fontænegræs, der ligner et springvand mellem alt det mørke og tunge.

Det har jeg brugt i buketten

Amarant ”Dreadlocks”

Kæmpe evighedsblomst ”Scarlet”

Kertepileurt ”Black Field”

Zinnia frøkenhat ”Queen red lime”

Georginer i røde nuance

Vinget hindebæger “Forever Rosé”

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.