Pæretærte med valnøddecreme

Date
sep, 26, 2022

Pærerne modner forskelligt alt efter sort. Clara Frijs er for længst spist, og nu tager de andre over.

Pærerne af sorten Clapps Favorite står for tur og er godt modne. De er faktisk så modne, at de er klar til at blive spist i en fart. De er begyndt at falde til jorden, og så holder de ikke så længe. Derfor står menuen for tiden på retter med pærer.

En delikatesse er at stege pærer i smør på panden og bruge dem i salater med brombær, grønkål og valnødder. Men i denne uge har vi lyst til kage. Frugt og bær har der været rigeligt af i ugevis, ja månedsvis, hvor vi rigtig har guffet løs. Det får blodsukkeret til at stige, og derved også lysten til mere sødt. Det skal snart have en ende, men inden da skal der pæretærte i ovnen og i maven, for der findes ikke noget bedre end en lun pæretærte med bagt valnøddecreme.

Valnødderne falder til jorden nu. Jeg fik en stor pose fuld af friske valnødder fra en have, jeg besøgte i Odense. De er nu knækket, hakket og spist. For forråd skal helst bruges, når det så gavmildt falder ned om ørerne på os fra træernes top.

Ingredienser

Mørdej

250 g hvedemel

50 g flormelis

125 g smør

½ tsk salt

1 æg

Valnøddecreme

100 g sukker

100 g smør

2 æg

50 g hvedemel

2 tsk kanel

1 knivspids salt

100 gram hakkede valnødder

5 modne pærer

Sådan gør du

Mørdejen

Smør, hvedemel, salt og flormelis smuldres sammen og samles hurtigt med ægget. Mørdejen pakkes ind i husholdningsfilm og lægges på køl i minimum 1 time.

Valnøddecreme

Imens mørdejen køles ned, tilberedes valnøddecremen. Smør og sukker piskes godt sammen. Æggene tilsættes et ad gangen og piskes i til massen har en blød, glat konsistens.

Valnødderne groft og vendes i sammen med hvedemel, kanel og salt.

Tærten

Mørdejen rulles ud på et meldrysset bord og lægges i en tærteform. Der stikkes huller i bunden på den med en gaffel, og den forbages i 15 minutter ved 200 grader.

Imens skrælles pærerne, udkernes og skæres i både.

Bunden tages ud af ovnen, pærerne fordeles ovenpå og valnøddecremen hældes over.

Tærten bager videre i yderligere 30 minutter ved 200 grader.

Den nydes lun med flødeskum eller cremefraiche til.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.