Man tager er kurv og en saks, og går en tur i haven og klipper løs. Der skal være noget, der stritter, fylder, farver og afrunder udtrykket i en krans. I denne uge valgte jeg ikke at holde mig til en farveskala, og jeg lagde mig ikke fast på en stil til kransen. Den blev som den blev med det, der nu var i haven.

Det blev til en lidt blandet landhandel af blomster og blade. Fra de cyklame-farvede Fairy roser til de knaldorange rønnebær. Umiddelbart er de ikke et godt match, men når de sættes sammen med gråblå kviste fra søjlecypres, douche-lilla hortensia og purpurfarvede kæmpeverbena, så spiller det alligevel godt sammen.

Det har jeg brugt til kransen

Hortensia

Fennikelskærme

Rosa Sankthansurt

Rønnebær

Kæmpeverbena

Efterårsløv fra silkepæoner

Frøstande fra høstanemoner

Frøstande fra montbretia

Fairy roser

Thuja

Søjlecypres

Husløg

Efeu

Halmkrans

Ståltråd

Sådan gør jeg

Materialerne til kransen klippes i mindre stykker. Ståltråden bindes fast til toppen af halmkransen. Så tager jeg tre forskellige materialer, f.eks. hortensia, frøstand fra montbretia og en lille kvist af søjlecypres, og laver en lille buket, som jeg vikler fast til halmkransen. Så tager jeg tre-fire andre materialer, f.eks. en lille klase rønnebær, thuja og kæmpeverbena, og vikler den fast til halmkransen over den første buket. Der går tre buketter til at dække en bane på forsiden af kransen. Sådan bliver jeg ved, til jeg er nået hele vejen rundt.

Jeg binder husløg fast til sidst, hvor der er plads på kransen. Ståltråd vikles omkring stilken på husløget, og fastgøres rundt om kransen. Man skal forsigtigt vriste ståltråden ned mellem blomsterne, og hæfte dem på bagsiden af kransen. Det giver det pæneste resultat at vikle husløg på til sidst. Der laves til sidst en lille lykke til at hænge kransen op med.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.