De mest farvestrålende georginer i orange og rødlige farver falder smukt ind i haven her midt på efteråret. Træernes løv ændrer sig fra grønt til rødt, orange eller skarpt gult, der ligger visne blade på plænen i blandede varme nuancer, og lyset sidst i oktober er varmt og gyldent.

Det har inspireret mig til ugens buket, der består af de ”varmeste” georginer jeg har i haven, hvad angår farve.

Heldigvis lader nattefrosten vente på sig, og det giver georginerne lidt flere uger med blomstring. De kom sent i gang med at danne skud og blade i forsommeren, for de blev holdt nede af snegle og fugle. Det blev også sparsomt med blomstringen gennem sommeren, for tørken satte en stopper for væksten. Men nu stråler de som aldrig før, og det skal fejres med en orangerød buket med knald på.

Jeg er ikke god til navne på georginerne, og går egentlig ikke så meget op i at kende til dem. Men for en gang skyld sætter jeg navne på sorterne i denne artikel.

Det har jeg brugt i buketten

Georginer af sorterne: ”Café au Lait Royal”, “Penhill dark monarch”, “Thomas Edison”, “Fashion monger” og “Rawhide”

Amarant ”Dreadlocks”

Zinnia Frøkenhat ”Queen red lime”

Stor evighedsblomst

Fontænegræs

Stilke fra aspargesplanter

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.