Jeg bliver hvert efterår benovet over så gavmildt hindbærbuskene ”Autumn Bliss” leverer bær i massevis uge efter uge. De høstes til fryseren, smoothies, desserter og kager.
Det bedste er at spise dem direkte fra buskene. Her kan jeg opholde mig i adskillige minutter og glemmer tid og sted. At høste og spise bær er nærmest meditativt og en stjernestund i en travl hverdag.
Lidt blev der til overs til en portion hindbærmuffins. Hindbær giver friskhed og en dejlig krydret smag til kager. Der skal som sædvanlig bid i en kage, og det får man ved at tilsætte ristede hasselnødder. Jeg vælger at riste dem, fordi den ristede nøddesmag passer rigtig godt sammen med syrlige bær.
Ingredienser til 12 muffins
75 g smør
2 æg
200 g sukker
1 1/2 dl sødmælk
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Korn af 1 vaniljestang
75 g ristede hasselnødder
100 g hindbær
Sådan gør du
Hasselnødder ristes på en tør pande til skallen omkring nødderne løsner sig, og nødderne er let brune. Skallen nulres af og nødderne hakkes groft.
Smørret smeltes og afkøles. Æg og sukker piskes sammen til en luftig og lys æggesnaps. Den smeltede afkølede smør vendes i æggesnapsen.
Kornene skrabes ud af vaniljestangen og blandes sammen med hvedemel og bagepulver. Det vendes forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber. Hindbær og hasselnødder vendes forsigtigt i til sidst, så dejen ikke falder sammen og hindbærrene moses.
Fyld dejen i 12 muffinsforme. Bages ved 200 grader i 15 – 20 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne på toppen.
Køl dem af og pynt med glasur og friske hindbær på toppen.