Når løvet falder af træerne og planterne begynder at visne, så arrangerer jeg et fad fyldt med alt godt fra haven. Det skal stå og pynte op i glasgangen i ugevis indtil julepynten tager over. I år danner flere buketter i smukke vaser grundlaget i arrangementet. Buketterne er sammensat af planter, som kun bliver smukkere af at visne i vaserne.  

Vaserne er mosgrønne og det er farverne på små græskar og kalabas også, så de lægges i fadet, der er dækket af det smukkeste løv fra ahorn. Lidt lavdækkede æblegrene stikkes ind mellem vaserne for at bryde dem op med noget let.

Hen af bordet kravler biller og edderkopper, for de er flyttet med ind med planter og blade

Det har jeg brugt i buketterne

Visne blade fra ahorn

Bregner

Hortensia

Elefantgræs

Vild gulerod ”Dara”

Anisisop

Spydverbena

Vortemælk

Porre i blomst

Frøstand fra montbretia og høstanemoner

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.