Vi nøjes ikke med én adventskrans. Der skal kreeres en let, som kan holde hele vinteren, og som ikke kun er fin, når det er jul, og der skal kreeres en julet og fyldig adventskrans, der spreder en duft af gran i hele stuen.

I denne uge er det den lette adventskrans, jeg viser frem. Jeg lavede den for en uge siden, og vi har tyvstartet med at tænde lys i den. Det er helt udenfor nummer, men hvorfor ikke betragte den som en dekorativ, tidløs lysestage pyntet med lavbelagte æblekviste, tørrede blomster fra haven og friske nyresnerler, der tørrer smukt op med de grålige blade og stængler. Nyresnerlerne har jeg klippet af en af sommerens krukkeplanter. 

Det har jeg brugt til adventskransen

Jernstativ med 4 lyseholdere

Æblekviste med lav

Hvid tørret ”Papirknop” (Ammobium alatum)

Nyresnerle

4 grønne stearinlys

Vindseltråd

Sådan gør jeg

De bruges æblekvist med lav i forskellige længder, som jeg fastgør til jernstativet med vindseltråd (ståltråd). Jeg placerer dem på kryds og tværs i flere lag hulter til bulter, så det et grenkvas. Derefter stikker jeg blomsterstængler af Papirknop ind imellem kvistene og fastgør dem med vindseltråd. Til sidst vikler jeg nyresnerler omkring og 4 grønne stearinlys.

november 28, 2022
november 28, 2022

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.