Krans til advent eller ophæng

Date
dec, 12, 2022

Denne krans blev egentlig bundet til at hænge til pynt på den gamle hoveddør. Men da den lå færdig på bordet, inviterede den mere til, at jeg puttede lys i den, og lod den blive der. I år har vi nu to adventskranse, en på stuebordet, og en på spisebordet.

Jeg har forskellige slags spyd med lysholdere til at stikke i adventskranse. Nogle er store og markante, andre er mere neutrale. Det var sådanne lysholdere, jeg valgte til denne krans, der i sig selv er meget pyntelig.

Den er bundet omkring en stor halmkrans med en diameter på 35 cm. Med fyld bliver det til en stor, tyk krans.

Til kransen er der brugt

Pink statice

Mørkerøde roser

Rosa bær fra hyperikon

Vindheks

Hvid brudeslør

Mistelten med bær

Thuja, taks og gran

Blød ene

Bordeaux husløg

Lærkekogler

Halmkrans

Ståltråd

Limpistol

4 lysholdere på spyd

Grønne lys

Sådan gør du

Start med at klippe alle materialerne til kransen i mindre stykker, så de kan bindes fast på halmkransen.

Ståltråd fæstnes omkring halmkransen. Halmkransen har en flad side som vendes nedad. 

Der laves små buketter af 3 forskellige slags materialer, som bindes fast med ståltråd ved at vikle tråden rundt om kransen. Jeg skifter mellem de forskellige materialer, men har altid minimum 1 slags fra nåletræer (gran, thuja, taks og blød ene). Buketterne bindes fast, startende ved den yderste, nederste kant af kransen. Dernæst toppen af kransen, og til sidst den inderste, nederste kant. Dette giver en harmonisk krans med en systematisk fordeling af materialer.

Når kransen er bundet færdig, limer jeg husløg og kogler fast med lim fra en limpistol. Til sidst stikkes lysholdere på spyd fast i kransen og lysene sættes i. Hvis den anvendes som krans til døren, bindes der en lykke af ståltråd fast på bagsiden af kransen, så den kan hænges op på et søm. (Drop lysene i denne udgave!)

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.