Syltede appelsiner

Date
dec, 18, 2022

Siden jeg bragte opskriften på ”Julens ultimative dessert”, har jeg fået en del henvendelser fra læsere, der ikke kan støve kumquats op. For i desserten bruges syltede kumquats som tilbehør og ingrediens i isen. Det er jo ikke smart at bringe en opskrift, som ikke kan bruges her op til jul.

Jeg har derfor afprøvet om ikke også syltede appelsiner kan gå an. Og det kan de. Det, der var særligt ved de syltede kumquats var, at jeg tilsatte stjerneanis i stedet for kanel, som typisk bliver brugt, når der syltes citrusfrugter.

Jeg kan ikke prale med selv at kunne levere appelsiner til ugens opskrift.  Jeg ejer ikke et appelsintræ, men har til gengæld modne citroner på mit citrontræ. Det er flyttet ind i husets koldeste rum, for citrontræer kan ikke lide en tør og varm stue. De skal stå lyst og køligt gennem vinteren. Man skal vande sparsomt og undlade at gøde.

I opskriften bruges saft fra citroner, der giver en god syrebalance til de syltede appelsiner.

Ingredienser

5 økologiske appelsiner

6 dl sukker

1/2 liter vand

saft af 2 citroner

2 stjerneanis

Sådan gør du

Appelsinerne skylles grundigt og skæres i ½ cm tykke skiver med skrald på. Hvis der er kerner i, fjernes de. Enderne kasseres.

Kog vand op i en gryde og kom appelsinerne i. Vandet skal lige dække appelsinskiverne. Lad dem koge i ca. 30 min. til de føles møre. Sigt appelsinskiverne fra med en hulske, og lad dem dryppe af i en sigte.

Kom sukker og saft fra citronerne i vandet og lad det koge lidt ind i 10 minutter uden låg. Kom appelsinskiver og stjerneanis i, og kog det med i 5 minutter.

De syltede appelsiner kommes i rene, skoldede glas. Lad dem trække i nogle dage på køl, inden de spises som tilbehør til desserter eller skåret i små tern til kager og konfekt. Sukkerlagen kan bruges som ingrediens til fremstilling af is til ”Julens ultimative dessert”.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.