Raketter på stjernehimlen

Date
dec, 26, 2022

Året sluttes af med en raket-buket fyldt med tørret fyrværkeri i udspring.

De små grønne flasker er fundet frem og stillet på det lange sølvfad. Jeg gik i gemmerne og fandt de mest fyrværkeri-lignende tørrede blomster og frøstande, som skal ligne himlen over Danmark klokken 00.01 den 1. januar 2023, hvor det nye år skydes ind.

Vi tyvstarter indenfor med en buket af tørrede prydløg, der rager højt op og ligner de største raketter fyldt med små stjerne på den mørke nattehimmel. Nedenunder er der de mindre ”lysglimt”, som i dagens anledning har fået et ekstra skud farvepulver. De består af tørret, farvet hirse købt hos en blomsterhandler.

Raketter i den billigere ende skal også med i buketten. Det er frøstande fra elefantgræs, der ikke gør det store væsen af sig. 

Lidt fusere, bordbomber, fontæner og batterier er også med i nytårsbuketten i form af lyng, kæmpe evighedsblomster, papirblomst, statice, trommestikker og russisk mandstro tørret og gemt til formålet.

Sidste år købte jeg et par stilke af den Sydafrikanske nationalblomst ”Protea” som tørrede så smukt i vasen. Dem gemte jeg til senere brug, og nu tages de frem. De ligner et tungt rakethylster, der ikke kan lette fra champagneflasken, men forsigtigt samles op dagen derpå og kasseres.

Lidt guldstjerner på snor fra julens dekorationer er genbrugt her, hvor den er snoet omkring vaserne og skal illudere en stjerneklar himmel.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.