Cocktail med rom og appelsin

Date
dec, 26, 2022

Alt skal bruges og genbruges i denne tid. Det skal lagen fra de syltede appelsiner også. Mere festligt kan det næppe være, når man nytårsaften serverer en cocktail baseret på lys rom med en sød og syrlig twist af appelsin og citron.

Lagen stammer fra en tidligere opskrift bragt i Livsstil på syltede appelsiner. Lidt blev der til overs efter julens frokoster og festlige lejligheder, og resterne fra de syltede appelsiner skal bruges, så der ikke opstår madspild.

Cocktailen pyntes op med friske skiver af appelsin samt en stilk rosmarin

Det har jeg brugt til en drink

Masser af is

4 cl lys rom

4 cl lage fra syltede appelsiner

1 dl danskvand

1 dl friskpresset saft fra appelsin

Frisk skive appelsin

Stilk af rosmarin.

Sådan gør du

Brug en shaker til at blande drinken i. Kom først is i shakeren. Derefter hældes rom i sammen med lagen fra de syltede appelsiner og friskpresset appelsinsaft. Ryst grundigt og sigt indholdet fra shakeren i et flot cocktailglas med lidt isterninger i. Hæld danskvand i. Det kan være mere eller mindre, alt efter hvor stærk man ønsker drinken.  

Pynt til sidst med en skive appelsin samt en stilk rosmarin.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.