Alt skal bruges og genbruges i denne tid. Det skal lagen fra de syltede appelsiner også. Mere festligt kan det næppe være, når man nytårsaften serverer en cocktail baseret på lys rom med en sød og syrlig twist af appelsin og citron.
Lagen stammer fra en tidligere opskrift bragt i Livsstil på syltede appelsiner. Lidt blev der til overs efter julens frokoster og festlige lejligheder, og resterne fra de syltede appelsiner skal bruges, så der ikke opstår madspild.
Cocktailen pyntes op med friske skiver af appelsin samt en stilk rosmarin
Det har jeg brugt til en drink
Masser af is
4 cl lys rom
4 cl lage fra syltede appelsiner
1 dl danskvand
1 dl friskpresset saft fra appelsin
Frisk skive appelsin
Stilk af rosmarin.
Sådan gør du
Brug en shaker til at blande drinken i. Kom først is i shakeren. Derefter hældes rom i sammen med lagen fra de syltede appelsiner og friskpresset appelsinsaft. Ryst grundigt og sigt indholdet fra shakeren i et flot cocktailglas med lidt isterninger i. Hæld danskvand i. Det kan være mere eller mindre, alt efter hvor stærk man ønsker drinken.
Pynt til sidst med en skive appelsin samt en stilk rosmarin.
