Asiatisk ingefær bruger lang tid på at udvikle stængler og blade, der giver energi til at danne flere opsvulmede knolde, som kan bruges i madlavningen.

Det er i januar, at knoldene skal lægges til forspiring i toppen af en potte med pottemuld. Den stilles lyst, dog ikke i direkte sol.

Jeg har i et supermarked købt faste økologiske ingefærknolde med tydelige ”øjne” der bliver til skud.

Inden knoldene blev lagt ovenpå fugtig jord i en potte, lå de fremme på køkkenbordet – lunt og lyst i 3 ugers tid for at fremme skuddannelsen.

I maj måned plantes hver knold, der har dannet stængler og blade i hver sin potte som placeres udenfor, dog ikke i direkte sol.

I sensommeren har knoldene vokset sig større. Man kan brække dele af dem og bruge dem i madlavningen. 

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.