Denne smoothie er ikke ”farlig” at spise, selvom den er farvestrålende, fristende og festlig. Jeg er sikker på, at man kan servere den for børn som sund dessert, og at de vil spise den med stort velbehag.
Hovedingrediensen er græsk yoghurt som blandes med bær, urter og grønsager. Det hele blandes ikke sammen til en ubestemmelig farvet grød, men består af tre farvestrålende lag adskilt af friske bær og nødder.
Jeg har været i fryseren og hente blåbær plukket på min storebrors grund og spinat fra min egen have. I en krukke på terrassen var der lidt friske mynteblade tilbage på en plante, som havde overlevet frosten. Der var kun 10 stk., og jeg plukkede dem alle. Den sidste næsten modne citron høstede jeg, selvom den ville have haft godt af et par uger mere på træet. Men umodne citroner smager også godt.
Ingredienser til 2 personer
3 dl græsk yoghurt
1 dl. frosne blåbær
1 tsk. akaciehonning
1 håndfuld frisk eller frossen helbladet spinat
10 friske mynteblade
Skal og saft fra ½ økologisk citron
100 gram frisk mango
1 dl. friske bær f.eks. blåbær
1 dl usaltede pistacienødder eller andre nødder
2 stilke frisk mynte til pynt
Sådan gør du
De tre lag laves separat. Først blendes 1 dl græsk yoghurt sammen med frosne blåbær og akaciehonning. Det hældes i bunden af to glas og ovenpå fordeles ½ dl friske bær i hvert glas.
Dernæst blendes 1 dl græsk yoghurt med en lille håndfuld frisk eller frossen, optøet spinat, hvor vandet er presset ud. 10 mynteblade og skallen af ½ citron puttes i og blendes sammen. Det hældes ovenpå de friske bær og der fordeles ½ dl pistacienødder eller andre hakkede nødder i hvert glas.
Til sidst blendes 1 dl græsk yoghurt med 100 gram mango og saften fra ½ citron. Det hældes øverst i glasset, og der pyntes med en myntestilk. Hvis mangoen er usprøjtet, kan skralden blendes med. Ellers skal den skrælles.