Ophæng af gitter med tørrede blomster

Date
jan, 23, 2023

Det er nok gitteret, der er bundet af grene fra haven, som er det mest iøjnefaldende ved ugens buket. Den hænger på hovedet, og består af blomster egnet til tørring.

Det er ikke alene en praktisk løsning med gitteret, men også en dekoration til ophæng indenfor. Jeg har hængt den op i loftet et sted, hvor der er lys fra alle sider, og med en rolig væg som baggrund.

Gitteret kan bygges i forskellige størrelser, alt efter hvor det skal hænge. Det vil være smukt hen over et bord eller en skænk.

Jeg har brugt fingertykke grene, der er vanris skåret af æbletræer. De er klippet i lige lange stykker. Til et kvadrat på 60 x 60 cm har jeg brugt 10 pinde med en længde på 60 cm. Først lagde jeg 5 grene ved siden af hinanden med lige stor afstand. Dernæst lagde jeg 5 grene ovenpå med lige stor afstand. Pindene blev bundet sammen af jutesnor, og der blev bundet en længere snor i hvert hjørne til ophæng.

Russisk mandstro, statice og rosa brudeslør klippes i mindre buketter som er bundet til gitteret med jutesnor. Alle blomster egnet til tørring kan bruges. Det vil også være fint at bruge prydgræsser og urter som ophæng.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.