Sæt fuglekasser op

Date
feb, 06, 2023

Fuglene er tidligt på færde i år. Det banker og pusler i fuglekasserne, og de er begyndt at samle redemateriale. Fasanerne smider mange fjer, når de pudser sig, og så er fuglene på spring.

Det er ikke for sent at sætte nye fuglekasser op. Sidste udkald er her i starten af februar, så fuglene kan nå at vænne sig til dem, inden ynglesæsonen begynder.

Spurvefugle ynder at bo i redekasser tæt på hinanden. De er sociale og sidder ofte side om side på taget af deres bolig og kvidrer. Stære holder også af at bo tæt.

Derimod vil mejser helst bo med afstand til andre mejsefamilier, så mejsekasserne skal placeres med en afstand på minimum 15 meter.

februar 6, 2023

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.