Årets første buket blomster fra haven

Date
feb, 13, 2023

Jeg kan nu plukke buketter med erantis og vintergækker fra haven. Så helt rigtigt er det ikke, når jeg skriver, at ugens buket er årets første buket blomster fra haven. Det er alligevel overvældende at tage en kurv under armen og plukke den ene smukke påskeklokke efter den anden fra havens bede. De springer ud på forskellige tidspunkter alt efter sort. Hver dag støder der nye til, og nu kan jeg fylde et fad med forskellige slags.

Der er enkeltblomstrende, dobbeltblomstrende og præstekraver. De er hvide, lyserøde, bordeaux og næsten sorte. Og så er der de spættede og flerfarvede kronblade, den ene smukkere end den anden.

Jeg har lagt blomsterne i et fad med koldt vand, hvor de kan holde sig fine i et par dage. Men så er der nye, som jeg kan plukke ind og nærstudere.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.