På havebordet står to glasklokker, som jeg har omdannet til blomsterakvarier. Nætterne er kølige, og det kan være hård kost for de forårsblomstrende planter. En beskyttende klokke af glas holder den værste frost ude, og danner en dekorativ ramme for blomsterarrangementet.

Jeg har brugt hornvioler, perlehyacinter, blå anemoner og hvide hyacinter, der om lidt vokser ud af hullet i toppen af glasklokken.  Man kan også bruge rummelige glasvaser, men så skal der beskyttes mod regn. Arrangementet kan også flyttes indenfor i den lune stue. Så holder blomstringen dog ikke så længe.

Sådan gør jeg

Jeg tager planterne ud af potten og fjerner en del jord, dog så der stadig er lidt omkring rødderne. I haven har jeg høstet vissent afklip fra prydgræsser, som jeg har viklet omkring jordklumperne. De sættes tæt sammen på et fad. Der placeres lidt vagtelæg ind mellem planterne og glasklokken sættes hen over arrangementet. Det skal se lidt vildt ud, så jeg lader en del vissent græs stikke ud under bundes af glasklokken.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.