Mange af påskeklokkerne i haven er næsten sorte som natten. Nogle er varmt bordeaux med støvdragere som stjerner på nattehimlen.

De dannede inspiration til ugens buket der er arrangeret i patentglas på stativ.

Påskeklokker kan holde sig længe i vaser, hvis de lige efter plukning ridses med en skarp kniv langs med stænglen, som straks sættes i vand.

Jeg har lidt mørke vibeæg i en potte, som jeg klippede blomsterne af. I drivhuset står potter med hornvioler klar til at blive plantet i krukker, når der er udsigt til lunere vejr. En mørkbladet lundvortemælk og lidt krøllede stedmoderblomster af sorten ”Frizzle Sizzle” kom med i vaserne sammen med krøllede kviste fra en troldpil.

En lidt krøllet og mørk buket imens vi venter på det spirende lyse forår.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.