Kryddersalt af ramsløg og rosmarin

Date
apr, 16, 2023

I påsken fik vi en ny livret, kogte æg med kryddersalt af ramsløg og rosmarin. Begge urter skulle ikke gå til spilde, da jeg havde luget ramsløg væk fra skovbedet og havde beskåret rosmarinbusken, der stortrives i urtebedet og har vokset sig over vores hoveder.

I tidernes morgen gravede jeg en klump ramsløg op af skovbunden og plantede dem i haven. Det skulle jeg aldrig have gjort, for ramsløg breder sig både med sideløg under jorden og med frø fra blomsterne. De er umulige at slippe af med, så vi må nyde dem i retter.

Kryddersalt i alverdens afskygninger bruges i varme retter og på madder. Det giver en dejlig krydret smag. Jeg har ikke før brugt ramsløg i kryddersalt, og jeg må sige, at det er meget lækkert. Man får en stærk og kraftig smag, som passer godt sammen med rosmarin. Og så er det utrolig lækkert ovenpå æg.

Ingredienser til et lille glas

En håndfuld blade fra ramsløg

4 stilke rosmarin

125 gram middelhavssalt eller atlanterhavssalt

Sådan gør du

Blade fra ramsløg og rosmarin hakkes i småstykker i en minihakker eller blender. Saltet tilsættes og hakkes med til det bliver lysegrønt og saltet er mere findelt.

Det spredes ud på en bageplade med bagepapir og stilles i en forvarmet ovn på 125 grader (varmluft) i 20 minutter, eller til saltet føles tørt. Det må ikke få for meget, så urterne bliver brune og svedne. Saltet skal stadig have en lysegrøn farve.

Det hældes på et glas med låg, og kan holde i årevis.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.