Det kan betale sig at sætte gang i en rutine med jævnlig forspiringen af salat. Når man forspirer, får salaten et forspring, så snegle, fugle og andet småkravl ikke tager livet af dem, lige efter de har spiret. Og så kan man plante dem ud i køkkenhaven, når de har en vis størrelse.

Salat skal have temperaturer under 20 grader for at de spirer villigt. For høje temperaturer sætter spiring og vækst i stå. Derfor er det en god ide at have såbakker placeret det køligste sted i haven, gerne i skygge, og at så jævnligt gennem sæsonen. Jeg sår med 3 ugers mellemrum, hvilket passer med, at der er store, spiseklare salathoveder fra juni til frost.

Salaten skal vandes hyppigt især i dagene efter udplantning. Passende mængder vand forbygger også, at planterne går i stok før tid.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.