Havens blomstrende buske

Date
apr, 23, 2023

Hver dag i haven er fyldt med overraskelser. Pludselig er blodblommen sprunget ud og farver dette mørke hjørne af haven lyserødt.

Det sender mig rundt i haven for at tilse de andre tidligt blomstrende buske og træer, for tænk hvis jeg går glip af noget. De smukkeste buketter kan man plukke af grene, hvor der både er fuldt udsprungne blomster og bristefærdige knopper. Bærmisplen havde endnu ikke sat blomster, men farverne på knopper og spæde skud er så smukke, at de blev puttet i buketten som fyld. Japankvæden med koralfarvede blomster er næsten for overvældende, når alle sammen blomstrer. Men på dette stadie mellem knop og blomst, er de bedårende.

Påskeklokkerne har blomstret længe og er allerede ved at afblomstre og udvikle frøstande. Her går det den anden vej, og et miks mellem stadierne på planternes cyklus er så fint. Et enkelt vibeæg røg også med i farten, for den passede så fint i farven til det andet.

Jeg har arrangeret blomsterne i vaser i grågrønne toner med forskellige størrelser. De to kobberæg dannede pynt i påsken men kan sagtens bruges hele året rundt.

I buketterne er brugt:

Grene fra blodblomme, bærmispel og japankvæde

Påskeklokker med grønne, gammelrosa og bordeaux blomster

Bordeaux vibeæg

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.