Nu går vi havesæsonen i møde med masser af Åbne Haver rundt omkring i Danmark. Jeg er så småt ved at forberede den første ud af to weekender med Åben Haven i år. Det er fra fredag den 19. maj til søndag den 21. maj.

Du kan læse mere om åben have her: https://troensehaven.dk/aaben-haven/

Jeg vil anbefale, at man laver en rute og forbereder besøg i andre haver, som holder Åben Have samme weekend. Det giver masser af god inspiration og snakke med dedikerede havefolk. På Haveselskabets hjemmeside kan du se en oversigt over Åbne Haver rundt omkring i Danmark. Du kan finde haverne her: https://haveselskabet.dk/haver/

Jeg glæder mig til at hilse på besøgende i min egen have. Jeg ved af erfaring, at mange kigger forbi, og at her bliver noget trængsel, ikke mindst hvad angår parkering. Derfor har jeg også i år lavet en aftale med Kommunen og Politiet om at der sættes parkering forbudt-skilte op i den nederste del af Grønnegade. Så jeg henstiller til, at man følger anvisningerne, kører sammen (hvis man er mange), finder parkering et stykke væk, og nyder gåturen gennem smukke Troense. Ellers tag cyklen hvis afstanden er kort.

Igen i år vil der være mulighed for at købe en kop kaffe og et stykke kage som kan nydes i haven. Jeg har ligeledes plantesalg af egne planter og ekstra sæsonplanter.

Haven er fyldt med tidligt blomstrende stauder. Hvis man er heldig, står prydløg i blomst. De forspirede sommerblomster er plantet ud, og køkkenhaven spirer på livet løs.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.