For tiden skal man plukke maj måneds blomster til buketter for at kunne nyde dem hver især. Ellers stikker det helt af for øjnene af en, for nu springer haven i blomst, og hver dag dukker der nyt op. Det er svært at følge med. Jeg har med ugens buket fastholdt et øjeblik, hvor især tulipanerne er på sit højeste her i starten af maj.

Det er bedst at plukke buketter om morgenen, for der er blomsterne morgenfriske og saftspændte. De har endnu ikke åbnet sig helt, for det skal de have lov til i vasen i stuen.

Jeg fik øje på, at løjtnantshjerter, vårfladbælg og pinseliljer er sprunget ud. Den ofte oversete hundetand står med gule blomster i skovbedet, og er så smuk. Jeg undrer mig over, at den ikke er mere udbredt i de danske haver. Kirsebærtræet på gårdspladsen springer ud i disse dage, bierne summer i træets krone, så det tegner til, at vi får mange kirsebær i år.

Midt i haven står et andet kirsebærtræ i et bed med et væld af sommerhvidblomme, der ligner dorothealiljer, dog har den flere mindre blomster på hver stilk.

Her på bordet i stuen er der forår, farver og duft arrangeret i små grønne flasker på et aflangt fad.

Det har jeg brugt i buketten

Forskellige tulipaner

Løjtnantshjerte

Sommerhvidblomme

Hundetand

Vårfladbælg

Kirsebærgrene

Pinselilje

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.