Det er et godt tidspunkt at stiklingeformere lavendel, rosmarin og buksbom. En stikling skal være syv-otte cm lang og komme fra en ung gren, som er dannet i samme vækstsæson. Den må ikke have sat blomster eller knopper.

Stiklingerne rykkes af helt nede hvor en lille kvist hæfter sig på en større gren, så der kommer en ”hæl” på den nederste ende af stiklingen.  De nederste blade trækkes af, og toppen afkortes. Stiklingen stikkes i en sandblandet pottemuld i plasticpotter, og der trækkes en klar plasticpose med huller i hen over potterne. Der kan godt være flere stiklinger i samme potte.

De placeres et skyggefuldt sted indtil foråret, hvor stiklingerne har slået rod og er klar til at blive pottet om i hver sin potte, eller ud i et bed, hvor de vokser sig store.

august 7, 2023

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.