Der er gang i blomstringen hos de over 100 georginer, der står på rad og række i det lange bed, som løber langs med køkkenhaven. Det hører sensommeren til at have blomstrende georginer i haven. Især er de varme nuancer lig med lun august, høsttid og varsel om snarligt efterår.  Det er måske lidt tidligt at knytte an til efterårsløv og årstidens skiften, men allerede nu er lyset mere dæmpet og varmt.

Jeg har plukket af de orange og de bordeaux georginer. Der er tilsat lidt ekstra fra de sky-lette fontænegræs, der danner en flimrende effekt hen over den ellers tunge buket. Verbena ”Bampton” er ligeledes let i udtrykket. Den er stukket ind mellem blomsterne, også fordi stænglerne på den er så robuste, at de kan støtte nogle af georginernes blomsterhoveder. De bronze- karamelfarvede duske i midten af buketten er amarant ”Hot Biscuits”. Den fylder godt op i køkkenhaven med sin 2 meter høje stængel med de fineste sideskud. Amarant er en næsten uundværlig sommerblomst, som både er dekorativ i haven og i buketter.  Orange montbretia danner ligeledes en lethed og samtidig en farveeksplosion som får buketten til at stikke lidt af i alle retninger.

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.