Kurven fyldes hver dag af tomater og agurker fra drivhuset. Frisk basilikum vokser ud over kanten af bedene, og udenfor drivhuset modnes chili på planterne, som står i krukker.
Det er oplagt at lave en skøn kold gazpacho, hvor hovedingrediensen er tomater og agurk. I de fleste opskrifter på gazpacho skal man bruge rød peberfrugt som sød smagsgiver. Det dyrker jeg ikke i drivhuset i år, så jeg erstatter peberfrugt med melon. Jeg har to planter af sorten cantaloupe ”Sweetheart”, der giver godt med frugt. Jeg skal lige love for, at det er en god erstatning.
Ingredienser
400 gram modne tomater
400 gram cantaloupe melon eller anden melon
1 agurk
1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
2 spsk. god olivenolie
1 frisk rød chili (afmålt efter smag)
Salt
Basilikum til pynt.
Sådan gør du
Tomater skæres i grove stykker. Agurken halveres, udkernes og skæres i mindre stykker. Melonen halveres, udkernes og skæres i passende stykker og kommes i en blender sammen med tomater og agurk. Frugterne blendes og der tilsættes hvidløg, citronsaft, olivenolie og frisk chili. Der er stor forskel på chilistyrken, så tag lidt ad gangen og blend med. Vær opmærksom på, at chilistyrken og smagen udvikler sig med tiden, så tilsæt lidt mindre end du måske vil umiddelbart foretrække. Smag til med salt.
Gazpachoen nydes kold, så den stilles i køleskabet en times tid inden den serveres i glas og pyntes med friske basilikumblade. Godt brød og et glas kølig hvidvin nydes til. Opskriften er til fire personer og vil være oplagt som forret.