Holdbare georginer i vasen

Date
aug, 14, 2023

Hvis man gerne vil have georginer til at holde længe i vasen, skal de plukkes tidligt om morgenen, hvor de er mest saftspændte. Stilkene renses for blade og mindre sidegrene på den del, der skal under vand i vasen. Der skæres to centimeter af stænglen i et skråsnit, der giver en større overflade til at optage vand. Georginer og andre blomster med urteagtige stængler, dvs. grønne stængler uden bark, skal sættes i vasen i lunkent vand, som udskiftes hver dag.

Buketten holder længst, hvis den ikke står i direkte sol og tæt op ad en frugtskål. Frugt udskiller nemlig ætylen, som hænger i luften og sætter modningsprocessen i gang hos såvel anden frugt som afskårne blomster.

Man kan også forlænge bukettens levetid ved at stille den køligt om natten.

august 14, 2023

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.