Efter stormen i august væltede blomsterne omkring. Nogle var til at redde ved at binde dem op til en plantepind, andre var knækket og stod til at ende som kompost.

Denne buket består af afklip og knækkede stauder. Den er lige så rodet, vild og uregerlig som et stormvejr, der raser hen over haven. De fine kugler hos mandstro og kvæsurt hopper og springer, sløret består af fontænegræs, der suser i alle retninger. Sommerfloks og rosa kvæsurt ser ud som om, de er ved at bukke under for et lufttryk og de eneste, der står nogenlunde fast, er kæmpe evighedsblomst og håret solhat. Der blev også plads til et par skærme af tandstikkerurt, som stod beskyttet i bedet mellem væltede planter.

I buketten er brugt:

Russisk mandstro

Lægekvæsurt

Fontænegræs

Tandstikkerurt

Kvæsurt ”Pink Tanna”

Sommerfloks ”Creme brulee”

Koriander-blomster

Evighedsblomst ”Purple”

Håret solhat ”Cherry Brandy”

august 28, 2023

Helle Troelsen

Leave a comment

Related Posts

Om Troensehaven

Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.

I samarbejde med Dorthe fra Levehaver.dk har jeg udviklet en ny app med mere end 3.500 planter, plantebeskrivelse, plantepleje og inspiration til design af bede. Du kan læse om appen her.
Kommende arrangementer

Der er ingen kommende begivenheder på dette tidspunkt

Nyhedsbrev

Jeg skriver både her og hos Jysk Fynske Medier om livet i haven. Meld dig til her og få seneste nyt.